Verkkouutiset

Akava: Koulutettujen ääni hukkuisi jättikeskusjärjestössä

Koulutetut palkansaajat tarvitsevat jatkossakin keskusjärjestön, joka huolehtii heidän edunvalvonnastaan, linjaa Akava.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tiedotusvälineet ovat kertoneet, että palkansaajajärjestöt suunnittelevat yhdistymistä yhdeksi isoksi palkansaajien keskusjärjestöksi. Asiasta neuvoteltiin maanantai-iltana salaisessa kokouksessa. Keskusjärjestöjen puheenjohtajista paikalla olivat SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ja STTK:n puheenjohtaja Antti Palola. Perusteluksi on esitetty, että jättijärjestö olisi riittävän suuri vastavoima Elinkeinoelämän keskusliitolle.

– Erityyppisissä ratkaisuissa on jo nähty, että kaikille palkansaajaryhmille on vaikea löytää yhteisiä tavoitteita. Jos keskusjärjestöjä olisi vain yksi, uhkaisi koulutettujen ääni hukkua kokonaan. Viime aikoina on tullut erittäin selväksi, että Akava on ainoa keskusjärjestö, joka ajaa koulutettujen etua, toteaa puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akavan jäsenliittojen hyväksymä strategia lähtee siitä, että Suomessa tarvitaan jatkossakin oma keskusjärjestö korkeakoulutetuille sekä palkansaajille, jotka toimivat asiantuntija-, esimies- ja johtotehtävissä.

Fjäder pitää todennäköisenä, että Suomessa on lähivuosina vain kaksi keskusjärjestöä.

– Koulutuspolitiikka ja työelämä vievät palkansaajien edunvalvontaa siihen suuntaan, että meillä on jatkossa toisen asteen tutkinnon suorittaneiden ja korkeasti koulutettujen järjestöt. Koulutettuja edustava Akava aikoo säilyä itsenäisenä, kasvaa ja reivata työelämän lainsäädäntöä 2020-luvulle, Fjäder sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)