Verkkouutiset

”Wahlroos – mihin unohtui euroratkaisu? ”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini huomauttaa, että Björn Wahlroos unohti Helsingin Sanomissa julkaistussa haastattelussa Suomen talouden kritiikissään euron.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Björn Wahlroosin mielestä Suomessa on liian korkea työn verotus, eikä maamme ole tällä hetkellä houkutteleva kohde investoinneille.

– Olen samaa mieltä, työssäoloaikaa on pidennettävä, mutta ei välttämättä eläkeikää nostamalla vaan saamalla työttömille töitä ja opiskeluaikoja lyhentämällä, Timo Soini sanoo tiedotteessaan.

– Mutta mihin unohtui euro? Euro on poliittinen raha, jonka talouspoliittiset seuraukset ovat olleet Euroopalle Saksaa lukuun ottamatta katastrofaaliset. Koko euroalue on jäässä, koska sillä ei ole itsenäistä valuutta- ja korkopolitiikkaa. Sen sijaan euron ulkopuolinen Eurooppa menee eteenpäin, Soini väittää.

Soini muistuttaa, että aikaisemmin Wahlroos on arvostellut myös Euroopan keskuspankin politiikkaa ja euroa.

– Lopullinen johtopäätös eurosta jää ilmaan, ongelma todetaan, ratkaisua vältetään. Miten olisi kansanäänestys eurosta, siis se joka Paavo Lipposen aikakaudella jäi tekemättä ja jonka Ruotsi teki ja valitsi oikein? Tämän päivän Ruotsin vaaleissa ei löydy puoluetta, joka haluaisi pakastaa oman taloutensa poliittisen valuutan vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)