Verkkouutiset

Sarvamaa: Käytävillä Rehn vielä kehui maatalousratkaisua – nyt arvostelee

Kokoomusmeppi sanoo, että keskustalainen komissaari kävi taputtelemassa olkapäälle ja kehumassa hyvästä neuvottelusuorituksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-parlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) pitää outona, että EU:n talouskomissaari Olli Rehn arvostelee Suomen 141-maatalousratkaisua. Hän sanoo, että neuvottelujen ratkettua viime vuonna Rehn kävi kehumassa Sarvamaata hyvästä neuvottelusuorituksesta.

– Komissaarina Rehn vielä taputteli olkapäälle Strasbourgissa käytävillä ja kehui, että hyvin hoidettu.

Sekä Sarvamaa että Rehn (kesk.) pyrkivät EU-parlamenttiin ensi viikonlopun vaaleissa.

Rehn arvioi perjantaina Ylen aamu-tv:ssä, että Suomen hallitus teki virheen, kun se luopui tavoittelemasta jatkokautta maatalouden 141-artiklalle. Artiklan perusteella Suomi saa maksaa maataloustukia valtion budjetista.

– Olisi ollut parempi, että Suomi olisi ajanut tätä eteläisen Suomen vakavien vaikeuksien tukea Suomen jäsenyyssopimuksen oikeusperustan eli artikla 141:n pohjalta, Rehn sanoi.

Suomi saa jatkossakin maksaa kansallisia tukia, mutta luvan siihen myöntää jatkossa EU-parlamentti, ei enää EU-komissio. Samalla pykälä 141 jää historiaan ja se korvataan pykälää 149. Tuki pienenee edelleen, kuten se on tehnyt koko EU-jäsenyyden ajan.

EU-parlamentissa muutoksen kätilönä oli Sarvamaa. Hän sanoo, että EU-vaalit näkyvät Rehnin puheissa.

– Rehn on alkanut noudattaa orjallisesti keskustan linjaa tässä asiassa, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)