Verkkouutiset

STX:n Turun telakalle vaaditaan taas tukea

Perussuomalaisten ja SDP:n kansanedustajat vaativat tukea laivatilausten saamiseksi STX:n Turun telakalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustajat Kaj Turunen (ps.) ja Jari Lindström (ps.) vaativat elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelta (kok.) pikaisia toimenpiteitä laivatilausten saamiseksi Suomeen. Samalla asialla on myös kansanedustaja Ilkka Kantola (sd.).

Tuoreiden tietojen mukaan telakkayhtiö STX:n sopimusta Scandlines -varustamon kanssa ei ole saatu määräaikaan mennessä solmittua, koska rahoitukseen liittyvät neuvottelut eivät ole edenneet toivotulla tavalla. Scandlines etsii rakennuttajaa kahdelle autolautalle. STT:n mukaan yhtiö ei voi odottaa.

– Ministeri Vapaavuoren mukaan rahoituksen ongelmia ei pidä dramatisoida. Me olemme toista mieltä, sanoo Lindström.

– Jälleen kerran on kysymys suomalaisista työpaikoista ja telakkateollisuuden säilymisestä Suomessa, Turunen jatkaa.

SDP:n Kantolan mukaan ”kaikki kivet on käännettävä, jotta rahoituskysymykset saadaan ratkaistua ja projekti käynnistettyä”.

– Kyseessä ei ole pelkästään akuutit työpaikat, vaan myös Turun telakan erityisosaaminen nesteytetyn maakaasun käyttämisestä lauttojen polttoaineena, Kantola sanoo.

Hänen mielestään myös valtiovallan pitää nähdä poikkeuksellinen tilanne ja toteuttaa asiassa aktiivista elinkeinopolitiikkaa, jolla tilaukset saadaan varmistettua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)