Verkkouutiset

Perussuomalaiset nousi ohi keskustan vaalipäivänä

Oikeusministeriön äänestystiedoista tiedoista selviää, että perussuomalaiset nousivat varsinaisena vaalipäivänä Suomen suurimmaksi puolueeksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ennakkoäänestyksen ja vaalipäivien puoluekohtaisista ääniosuuksista selviää, että ennakkoäänestyksen ja vaalipäivän välillä puolueiden kannatuksessa tapahtui poikkeuksellisen suuria muutoksia.

Perussuomalaisten kannatus ennakkoäänestyksessä oli vaatimaton 16 prosenttia, mutta varsinaisena vaalipäivänä perussuomalaiset nousi Suomen suurimmaksi puolueeksi 19,0 prosentin kannatuksella.

Keskustan kannatus sen sijaan romahti ennakkoäänestyksen 23,6 prosentista vaalipäivään mennessä 18,9 prosenttiin. SDP:n kannatus hiipui myös selvästi. Vielä ennakkoäänissä SDP keräsi 17,9 prosentin ääniosuuden, mutta vaalipäivänä kannatus hupeni 15,3 prosenttiin.

Perussuomalaisten ohella vaalipäivän selvä nousija oli kokoomus, jonka kannatus vahvistui ennakkoäänestyksen 17,6 prosentista 18,7 prosenttiin.

Pienemmistä puolueista vasemmistoliiton kannatus putosi ennakoista vaalipäivään tultaessa 7,7 prosentista 6,7 prosenttiin. Vihreät nostivat kannatusta 7,0 prosentista 9,8 prosenttiin. Myös RKP:n kannatus kasvoi selvästi: 4,2 prosentista 5,5 prosenttiin. Kristillisdemokraateilla kannatus putosi 3,9 prosentista 3,2 prosenttiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)