Verkkouutiset

Keskustan Mikko Kärnä: Palvelut lähelle ihmisiä ajoneuvoilla ja verohelpotuksilla

Kansanedustajan mukaan yhdistelmäajoneuvoon on mahdollista rakentaa laajojakin palvelukokonaisuuksia
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä esittää uusimmassa Uuden Suomen blogikirjoituksessaan, että käsikirjoittaisimme maaseudun ja syrjäseutujen palvelurakenteen rohkeasti uusiksi tuomalla liikkuvien palvelukeskusten avulla palvelut jälleen lähelle ihmisiä.

Kärnä kysyy, miltä tuntuisi, jos kauppa, alko, posti, lääkäri, lakimies ja vaikkapa kampaaja saapuisi kaksi kertaa viikossa käytännössä ihmisten kotiovelle.

– Yhdistelmäajoneuvoon on mahdollista rakentaa laajojakin palvelukokonaisuuksia ja tällaiseen liikkuvaan palvelukeskukseen rakennettavien etäyhteyksien sekä yhteispalveluneuvojan kautta palveluvalikoimaa voidaan edelleen laajentaa.

Esimerkiksi myös kaikki poliisin lupa-asiat tai matkatoimiston palvelut voisi Kärnän mukaan hoitaa tällaisesta pisteestä.

– Mikä sen helpompaa, kuin käydä kauppareissun jälkeen hakemassa samasta paikasta aseenkantolupa uudelle hirvikiväärille, varata marraskuulle matka Torremolinokseen ja sopia lakimiehen sekä MTK:n neuvojan kanssa, kuinka tilan sukupolvenvaihdoksen toteuttaminen hoidetaan loppuun?

– Kaikki edellä mainitut palvelut on mahdollista yhdistää kannattavaksi liiketoiminnaksi yhdessä viranomaispalveluiden kanssa, jos me niin vain haluamme.

Kärnän mukaan valtiolla on käytössään keinoja, joilla yrityksiä voidaan innostaa mukaan tällaiseen toimintaan.

Hän ehdottaa liikkuvien palvelukeskusten vapauttamista kokonaisuudessaan käyttövoimaverosta ja haluaa poistaa tällaisissa keskuksissa sijaitsevilta kaupoilta kaikki normaaleihin kauppoihin kohdistuvat valvontamaksut.

Vero- ja maksuhelpotukset edellyttäisivät Kärnän mukaan luonnollisesti säännöllistä kiertämistä riittävän laajalla reitillä sekä tilan tarjoamista keskuksissa myös julkisille toimijoille. Verohelpotuksia Kärnä haluaa kohdentaa erityisesti liikkuviin sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin.

– Onko meillä mitään syytä olla yrittämättä? Kenelläkään ei ole tässä asiassa mitään hävittävää, vaan pelkkää voitettavaa. Liikkuvat palvelut on sisällytetty myös harvaan asutun maaseudun kehittämisstrategian, jota on nyt ryhdyttävä niiden osalta rohkeasti toteuttamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)