IS: Merja Kyllönen sanoo ei Natolle ja pohjoismaiselle puolustusyhteistyölle

Presidenttiehdokas aloittaisi pohdinnat Venäjä-pakotteiden purkamista.

  • LKS 20170318  Vasemmistoliiton puoluevaltuusto valitsi europarlamentaarikko Merja Kyllösen puolueen presidenttiehdokkaaksi puoluevaltuuston kokouksessaan  Helsingissä 18. maaliskuuta 2017. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Merja Kyllönen.

    ()

Tänään vasemmistoliiton presidenttiehdokkaaksi valittu Merja Kyllönen ei usko sotilasliittojen voimaan maailman ongelmien selättämisessä. Hän on myös sitä mieltä, että Venäjä-pakotteiden purkamisesta olisi syytä alkaa keskustella. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat

– EU:ssa pitäisi olla uskallusta viedä eteenpäin keskustelua siitä, että vaikkei nyt heti, niin minkälainen aikataulu ja valmius meillä on lähteä diplomaattista tietä purkamaan pakotteita.

Kyllönen ei ole sen enempää Naton, kuin pohjoismaisen puolustusyhteistyönkään kannattaja. Hän haluaa antaa suuremman painoarvon EU:lle rauhan kivijalkana.

– Nyt kun on ollut esillä Euroopan yhteinen puolustus, on jälleen unohtunut se, että EU on rakentunut sotien jälkeen ennen kaikkea rauhan kivijalaksi. Se kivijalka on nyt murenemassa, Kyllönen sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.