Verkkouutiset

Sixten Korkman ehdottaa hallitukselle ja oppositiolle budjettiraamisopimusta

Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman ehdottaa yli vaalikausien ulottuvaa budjettipoliittista "raamisopimusta" kestävyysvajeen nujertamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aalto-yliopiston taloustieteen professori Sixten Korkman kertoi ajatuksestaan Helsingin Sanomien kolumnissaan ja A-studiossa keskiviikko-iltana.

Korkmanin mukaan nykyinen hallitus ei pysty poistamaan kestävyysvajetta ja tuskin pystyy seuraavakaan.

– Nyt tarvitaan yhteinen sitoutuminen yli hallituskauden meneviin tavoitteisiin kestävyysvajeen kutistamiseksi, Korkman kirjoittaa Helsingin Sanomissa.

Korkmanin mukaan järkiperäisessä yhteiskunnassa hallitus ja oppositio sopisivat, että tämän ja seuraavan hallituskauden aikana pitäisi vähintäänkin puolittaa kestävyysvaje. Hänen mielestään on kuitenkin vaikea ajatella, että nykyinen oppositio voisi sopia jo tulevan hallituksen yksilöidyistä menoista ja veroista.

– Sen sijaan nyt voitaisiin sopia budjettipoliittisesta ”raamisopimuksesta”, jossa hallitus ja oppositio päättäisivät laajennetusta kehysmenettelystä, joka kirjattaisiin seuraavan hallituksen ohjelmaan, Korkman ehdottaa.

Nykyinen hallitus päättäisi ensi vuoden säästöistä ja seuraava hallitus päättäisi mahdollisimman pian omalle kaudelleen tulevista toimista.

Budjettipoliittinen ”raamisopimus” suuntaisi Korkmanin mielestä vaalikeskustelua oikeille raiteille.

– Puolueet voisivat kukin kertoa millä menoleikkauksilla tai veromuutoksilla ne aikovat toteuttaa pitkäjänteisen linjauksen, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)