Wille Rydman HS:lle kenttäjohtajien vetoomuskirjeestä: Itseään vastaan kääntyvä paniikkireaktio

Puolueen puheenjohtajasta käytävää keskustelua koskeva kirje hämmentää kokoomuskenttää.

  • LKS 20150423 - Kokoomuksen uusi kansanedustaja Wille Rydman Helsingissä 23. huhtikuuta 2015. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Wille Rydman.

    ()

"Huonosti harkittu ja outo veto. Tuntuu siltä, että tämä on jokin hätäratkaisu. Jos tarkoitus oli lujittaa puheenjohtaja Stubbin asemaa, niin ei se kyllä tällä kirjeellä onnistu, vaan todennäköisesti toimii päinvastoin", kansanedustaja Wille Rydman kommentoi kirjettä Helsingin Sanomille.

Hänen mukaansa on ongelmallista, mikäli edes rivien välistä voidaan lukea puheenjohtajaäänestyksen vastustamista.

"On terveen puolueen merkki, että henkilövalinnoista käydään keskustelua, ja että joissakin tilanteissa puheenjohtajalle kaivataan myös haastajaa."

Rydman uskoo kirjeen lopulta toimivan itseään vastaan.

Kansanedustaja, itsekin puolueen puheenjohtajana toiminut Pertti Salolainen kertoo, ettei hänellä ollut kirjeestä ennakkotietoa.

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sinuhe Wallinheimon mukaan ryhmän puheenjohtajistolla ei ollut kirjeen kanssa mitään tekemistä.

"Tämä oli nimenomaan kentän ääni", hän sanoo lehdessä.

Lue myös: Laajan vetoomuskirjeen keulamies: Haluamme kokoomukseen työrauhan kevääksi

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.