Verkkouutiset

Ben Zyskowicz: Ainoa, jolla on vaihtoehto, on vasemmistoliitto

Kokoomusedustajan mukaan vasemmistoliitto on reilusti sanonut, että otetaan lisää velkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen Ben Zyskowicz innosti opposition Sdp:n kansanedustajat useisiin näkemyksiään vastustaviin puheenvuoroihin eduskunnassa.

Zyskowiczin mukaan oppositio vastustaa kaikkia säästöjä. Hänen mukaansa ”varsinkin vihreät ja myös sosialidemokraatit eri vaiheissa korostavat, että kyllä heillä on aina vaihtoehto näille hallituksen säästöille. Tämä puhe on täyttä humpuukia”.

– Ainoa, jolla on jonkinnäköinen vaihtoehto, on vasemmistoliitto, joka on reilusti sanonut, että heidän vaihtoehtonsa on se, että otetaan lisää velkaa, koska he uskovat, että ottamalla lisää velkaa päästään velasta viime kädessä eroon, Ben Zyskowicz sanoi.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne huusi väliin ”katsotaan marraskuussa”. Rinne tarkoitti tuolloin julkistettavaa vaihtoehtobudjettia.

Vasemmistoliiton ja vihreiden kansanedustajista kukaan ei käyttänyt vastauspuheenvuoroa. Useat sosialidemokraatit sen sijaan tarttuivat Zyskowiczin väitteeseen ahnaasti.

– Siinä vaihtoehtobudjetissa haastetaan tämä hallituksen kylmä, oikeistolainen talouslinja, joka uskoo leikkauspolitiikalla tuotettavan kasvua, Sdp:n Pia Viitanen totesi.

– Odottakaa vielä, edustaja Zyskowicz, kyllä se sieltä tulee, ja kun se sieltä tulee, niin tulette yllättymään. Nimittäin tulemme tarjoamaan vaihtoehdon tälle hallituksen kurjistuspoliitikalle, hallituksen politiikalle, joka leikkaa työllisyyttä ja kotimaista kysyntää, Sdp:n ryhmäjohtaja Antti Lindtman sanoi.

Sdp:n Eero Heinäluoma ihmetteli hallituksen toimista Zyskowiczille, että ”tämä teidän valtaisa harjoituksenne ja valtaisa vetoamisenne suuntautuu kaikki vuoteen 2017”.

– Te ette ole tekemässä yhtään mitään tänä vuonna ettekä ensi vuonna. Te sanotte, että on kauhea kiire, mutta te puhutte vuodesta 2017. Ja sitten te ette ota vakavasti palkansaajapuolen tarjouksia — niin kuin entinen valtiosihteeri (Raimo) Sailas sanoi, että jos tätä SAK:n tarjousta ei nyt hyväksytä, niin tässä on kysymys ihan jostain muusta kuin kilpailukyvystä, Heinäluoma sanoi.

– Sekö on todellakin nyt, edustaja Zyskowicz, teidän lääkkeenne tähän tilanteeseen, että suomalainen työmies, suomalainen palkansaaja, suomalainen työläinen tekee halvemmalla työtä?, Pia Viitanen kysyi.

Zyskowicz vastasi toteamalla julkisuudessakin lausuneensa, että hänen mielestään SAK:n ehdotus on ”positiivinen askel tässä prosessissa”.

– Se, että SAK yli vuotta etukäteen tarjoaa nollalinjaa, kertoo, miten poikkeuksellisessa tilanteessa nyt eletään. Joskus tuntuu siltä, että SAK:ssa ymmärretään paremmin nykyisen tilanteen poikkeuksellisuus kuin meidän täällä olevassa poliittisessa oppositiossa ymmärretään, Ben Zyskowicz sanoi.

– Mitä sitten tulee kilpailukykyyn, niin tässä vaiheessa on tavoiteltu ja tavoitellaan nimenomaan sitä, että meidän kustannuskilpailukykyä voitaisiin kohentaa. Osa tätä on myös se, että paikallista sopimista laajennetaan, mikä helpottaa yritysten mukautumista erilaisiin tilanteisiin ja sitä kautta parantaa sitä tuottavuutta, mitä tässä myös haetaan, hän jatkoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)