Verkkouutiset

Professorin mielestä media arvioi kuntavaalitulosta yksipuolisesti

Pertti Suhosen mielestä vaalitulosta ei ole kuvattu johdonmukaisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kuntavaalien tulosten kommentoinnissa on vallalla varsin yksituumainen linja, jossa on kuitenkin selvä -sisäinen ristiriita, emeritusprofessori Pertti Suhonen toteaa Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan.

Hänen mukaansa vihreät ja vasemmistoliitto esiteltiin vaalien voittajina, kun taas SDP:n kohdalla todettiin, ettei puolue onnistunut hyödyntämään oppositioasemaansa, mikä ajaa sen puheenjohtajan Antti Rinteen ahtaalle.

Suhosen mukaan näin tulkitsi Helsingin Sanomat, Yle ja MTV sekä ”monien sanomalehtien pääkirjoitukset ja jotkut politiikan akateemiset asiantuntijatkin”.

Johdonmukaisempi tulkintalinja ottaisi Suhosen mukaan huomioon, että SDP on nyt ollut oppositiossa vasta kaksi vuotta. Puolue oli hallituksessa vuosina 2011–2015.

– Puolueet ja äänestäjät ovat voineet reagoida Juha Sipilän (kesk.) hallituksen toimiin vasta parin vuoden ajan. Tuona aikana SDP on onnistunut Antti Rinteen johdolla melko hyvin hyödyntämään oppositioasemansa. Onhan se nostanut kannatustaan 2,9 prosenttiyksikköä, Suhonen arvioi.

Hän huomauttaa, että vihreiden ääniosuuden lisäys vuodesta 2015 oli vain yhden prosenttiyksikön suurempi kuin Sdp:n.

– Kokoomus onnistui hallituksessa istuenkin lisäämään kannatustaan 2,5 prosenttiyksikköä. Ehkä Sipilän hallituksen politiikka on sopinut paremmin kokoomuslaisille kuin perussuomalaisille ja keskustalaisille, Pertti Suhonen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)