Verkkouutiset

Jussi Niinistö: Vihreiden miesten mentävä aukko laissa tukitaan pikatahtia

Suomi valmistelee lakimuutokset tunnuksettomaan sotilaalliseen uhkaan vastaamiseksi alueloukkaustilanteessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kirjoittaa sivuillaan niin sanottujen vihreiden miesten mentävän aukon tukkimisesta.

– Viime vuosien kriisit, joihin on liittynyt asevoiman käyttöä, ovat tapahtuneet yllättävästi ja nopean tilannekehityksen jälkeen. Aseellisissa konflikteissa on käytetty myös tunnuksettomia, mutta selvästi järjestäytyneitä sotilaallisia toimijoita, ”pieniä vihreitä miehiä”, Jussi Niinistö toteaa.

Hän kertoo asettaneensa hankkeen, jonka tehtävänä on valmistella ehdotukset lainsäädäntömuutoksista, jotka ovat tarpeen tunnuksettomaan sotilaalliseen uhkaan vastaamiseksi alueloukkaustilanteessa koko Suomen alueella.

– Nykylainsäädännössä on vihreiden miesten mentävä aukko. Tällä hetkellä ei ole olemassa riittävää laillista pohjaa, jolla voidaan sotilaallisesti vastata myös sellaisen valtiotoimijan aiheuttamaan uhkaan, joka ei noudata kansainvälisen oikeuden periaatteita. Eli sellaisen joukon sotilaalliseen toimintaan, joka ei kanna selkeästi toisen valtion asevoimien tunnuksia.

– Hankkeen tavoitteena on saattaa Suomen alueellisen koskemattomuuden turvaamista ja valvontaa koskeva lainsäädäntö vastaamaan kattavammin muuttunutta tilannetta.

Jussi Niinistön mukaan ehdotukset säädösmuutoksiksi pyritään saamaan eduskunnan käsittelyyn vielä kevätistuntokaudella 2017.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)