Verkkouutiset

Tietoon tulleiden raiskausten määrä kasvoi yli 30 prosenttia

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli tammi-maaliskuun aikana kaikkiaan 161 100 rikosta ja rikkomusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tammi-maaliskuussa poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tulleiden rikosten ja rikkomusten määrä väheni vuodentakaisesta yli 13 prosenttia 161 100:een.

Henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia tuli tietoon 8 200 eli 2,5 prosenttia edellisvuoden tammi-maaliskuuta vähemmän.

Sen sijaan raiskausrikoksia kirjattiin 330, mikä oli 32,1 prosenttia edellisvuotta enemmän. Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä tuli tietoon 280, mikä on 15 prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Lisäksi ilmoitettiin 220 muuta seksuaalirikosta, joista 93 oli seksuaalista ahdistelua. Seksuaalisten ahdisteluiden määrä laski 43 tapauksella eli 31,6 prosentilla.

Tilastokeskuksen mukaan viranomaisten tietoon tulleiden raiskausten ja lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen määrät vaihtelevat vuosittain paljonkin. Yksittäiset rikosilmoitukset voivat sisältää usean osateon käsittäviä tapahtumasarjoja.

Pahoinpitelyrikoksia kirjattiin tammi-maaliskuun aikana 7 800, mikä oli 2,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Törkeitä pahoinpitelyitä tuli ilmi 360, mikä oli 3,3 prosenttia vuodentakaista vähemmän. Henkirikoksia tuli ilmi 23, mikä oli 5 tapausta enemmän kuin vuotta aiemmin.

Omaisuusrikoksia tuli tammi-maaliskuussa tietoon yhteensä 44 900, mikä oli 10,5 prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Rattijuopumuksia tuli tietoon kaikkiaan 3 800, mikä oli 4,5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Huumausainerikoksia kirjattiin 6 100, mikä on yhtä paljon kuin viime vuonna tammi-maaliskuussa. Törkeiden huumausainerikosten määrä väheni 15,7 prosenttia 280:een. Vajaat kaksi kolmesta huumausainerikoksesta on käyttörikoksia. Niitä tuli ilmi 3 700, mikä oli 110 tapausta vähemmän kuin vuosi sitten.

Identiteettivarkauksia kirjattiin 790, mikä oli 2,7 prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Liikenneturvallisuuden vaarantamisia, törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia, liikennepakoja tieliikenteessä sekä muita liikennerikkomuksia tuli ilmi 77 000, mikä oli 18,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-maaliskuussa. Näistä rikoksista ja rikkomuksista oli 48 900 nopeusrajoituksen rikkomisia. Ne vähenivät 24,1 prosenttia vuodentakaisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)