Verkkouutiset

IL: Venäjän puolustushallinnolla suuri aluevaraus Suomen rajan tuntumassa

Strategiseksi sanottu salainen hanke sijaitsee noin 50 kilometriä Parikkalasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iltalehti uutisoi Venäjän keskushallinnon tiehankkeista, jotka ovat edenneet kohti Suomen rajaa Etelä-Karjalan Parikkalan korkeudella. Keskushallinto haluaa yhdistää Pietarin ja Petroskoin.

Venäjä haluaisi yhdistää maiden tieverkostot Parikkala-Syväoron rajanylityspaikan kautta. Suomi on aiemmin katsonut itärajalla jo olevan riittävästi ylityspaikkoja.

Venäjän federaation rahoittamaan tiehankkeeseen kuuluu mittava puolustushallinnon aluevaraus runsaat 50 kilometriä Parikkalasta. Iltalehdellä olevien asiakirjojen mukaan keskushallinto valmistelee ”Pietarin kokoisen”, 87 000 hehtaarin suuruisen hallinnollisen yksikön rakentamista Lahdenpohjan seudulle.

Venäjän keskushallinto sitoutuu asiakirjojen mukaan ohjaamaan alueelle 200 miljardia ruplaa. Asiakirjoissa hanketta, jota johtaa ja valmistelee Venäjän puolustusministeriö, kuvaillaan strategiseksi ja salaiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)