Verkkouutiset

RKP:n Stefan Wallin kaivoi esiin PS-nuorten vaippa- ja raippatempauksen

RKP:n kansanedustaja Stefan Wallin haluaa tietää, mikä nuorisojärjestöjen tuissa on väärin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Stefan Wallin viittasi uuden kulttuuri- ja nuorisoministeri Sampo Terhoon (ps.) sanomisiin. Terho totesi nimityksensä jälkeen, että hänen tehtäviinsä kuuluu nyt ”korjata poliittisten nuorisojärjestöjen tällä hetkellä epätasaiset tukimekanismit”.

– Toivoisin, että ministeri selittäisi, mitkä valtakunnallisten nuorisojärjestöjen avustuskriteereistä ovat tällä hetkellä vääriä, ylimääräisiä, puutteellisia tai muulla tavalla sellaisia, että ne aiheuttavat epätasaisuutta, Wallin kysyi.

Nuorisolaissa ja asetuksessa nuorisotyöstä ja -politiikassa todetaan seuraavasti: ”Valtakunnallisen nuorisoalan järjestön valtionavustuksen määrää harkittaessa otetaan huomioon järjestön taloudenhoito sekä järjestön toiminnan valtakunnallisuus, laatu, laajuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Valtionavustuksen määrää harkittaessa otetaan lisäksi huomioon, miten järjestö toiminnassaan edistää yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta”, Wallin siteerasi.

– Mikä näistä nuorisojärjestöjen avustuskriteereistä aiheuttaa epätasaisuutta? Entä mikä niistä tukee parhaiten sitä arvomaailmaa, jota perussuomalaisten nuorten vuodenvaihteessa Facebookissa esittelemä vaippa- ja raippatempaus edustaa, Wallin kysyi Terholta eduskunnassa.

Perussuomalaiset Nuoret julkaisi viime joulukuussa pakkoruotsia vastustavan videon, jossa silloista puheenjohtajaa, vaippaan pukeutunutta Sebastian Tynkkystä ruoskitaan Helsingin Senaatintorin portailla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)