Verkkouutiset

Britit kertovat suomalaistutkimuksesta: Ihmemarja kuittaa rasvaisen ruoan haitat

Suomalaisille tuttu metsämarja voi auttaa pelastamaan rasvaisen ruoan haittavaikutuksilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Metsämustikoilla on tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan sekä tulehdustiloja vähentäviä että verenpainetta alentavia vaikutuksia, Daily Mail kertoo.

Jo kourallinen mustikoita voi Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen perusteella vähentää runsaasti rasvaa sisältävän ruokavalion haittoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tutkimuksessa koehiirille syötettiin rasvapitoista ruokaa kolmen kuukauden ajan. Joidenkin hiirien kohdalla 5 tai 10 prosenttia niiden ravinnosta koostui kuitenkin myös pakastekuivatuista mustikoista.

Tutkijat arvioivat ruokavalion vaikutuksia mittaamalla hiirien elimistön tulehdustiloja ja veren glukoositasoja sekä seuraamalla niiden painoa ja verenpainetta.

Liikalihavilla ihmisillä on tavallisesti korkeammat tulehdusarvot kuin muilla. Tulehdustilat on liitetty lihavuuden kanssa usein käsi kädessä kulkeviin sairauksiin, kuten 2-tyypin diabetekseen, sydänsairauksiin, halvauksiin ja korkeaan verenpaineeseen.

Korkeat glukoositasot voivat puolestaan johtaa diabetekseen.

Tutkijat totesivat mustikoiden vähentäneen merkittävästi runsaasti rasvaa sisältävän ruokavalion tulehdusta lisääviä vaikutuksia. Niiden syöminen myös esti verenpaineen nousua.

Tutkijoiden mukaan mustikan terveysvaikutukset johtuvat erityisesti siitä, että ne sisältävät suuret määrät antosyaani-nimistä polyfenolia. Mustikka saa värinsä antosyaanista.

Tutkimus julkaistiin PLOS One-tiedelehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)