Verkkouutiset

Oikeus: Etelä-Irakista ja Kurdistanista tuleville ei myönnetä suojelua

Maahanmuuttovirasto ei myönnä oleskelulupia pelkästään alueen turvallisuustilanteen perusteella turvapaikanhakijoille, jotka ovat kotoisin Irakin Kurdistanista tai Etelä-Irakin lääneistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin hallinto-oikeus vahvisti linjauksen hylkäämällä Maahanmuuttoviraston kielteisistä päätöksistä tehdyt valitukset.

Korkein hallinto-oikeus päätyi jo aiemmin huhti- ja toukokuussa tukemaan Maahanmuuttoviraston arviota Kurdistanin ja eteläisen Irakin turvallisuustilanteista.

Maahanmuuttovirasto ja hallinto-oikeus tulkitsevat, että kyseiset alueet ovat edelleen yleisesti ottaen turvallisia asukkailleen.

Jos turvapaikanhakijalla ei ole luotettavaa asiakirjaselvitystä kotipaikastaan, hänen pitää pystyä osoittamaan kotipaikkatietämyksensä poliisin ja Maahanmuuttoviraston kuulemisissa.

– Jos tiedoissa on merkittäviä puutteita ja kielianalyysin tulos tukee sitä, ei hakijalle myönnetä oleskelulupaa väitetyn kotipaikan turvattomuuden perusteella, Maahanmuuttovirasto kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)