Verkkouutiset

SS: Poliisia saa odottaa ”kiireelliseen hälytystehtävään” jopa yli tunnin

Poliisin tulo kiireellisille hälytystehtäville kesti viime vuonna Itä-Suomessa keskimäärin lähes 20 minuuttia, kertoo Savon Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toimintavalmiusaika kiireellisissä hälytyksissä oli 19,48 minuuttia, kun aika lasketaan poliisin saamasta tehtävästä siihen hetkeen, kun ensimmäinen partio on paikalla. Esimerkiksi Lapissa poliisi tulee paikalle keskimäärin noin 1,5 minuuttia nopeammin.

Jos avun tuloa kiireellisiin tehtäviin lasketaan ottamalla huomioon hätäkeskuksessa puhelun käsittelyyn kuluva aika, Sisä-Suomi, Itä-Suomi, Lounais-Suomi ja Pohjanmaa ovat samaa tasoa.

Kaikissa niissä kiireellisen avun tuloon kuluu vajaat 25 minuuttia hätäpuhelun alusta. Lapissa apu tulee keskimäärin kaksi minuuttia nopeammin.

Poliisin julkisuudessa ennen esittelemättömien tilinpäätöstietojen mukaan Suomessa on kuitenkin kuntia, joissa jo joka toisella kiireellisemmällä hälytystehtävällä poliisin tulo kestää yli tunnin. Kaikkiaan viime vuonna Suomessa oli jo yli 20 000 kiireellistä hälytystehtävää, joilla poliisin toimintavalmiusaika oli yli tunnin.

Jopa yli joka viidenneksellä kiireellisistä hälytystehtävistä poliisin tulo kesti yli 25 minuuttia ja joka kymmenennellä kiiretehtävällä aikaa meni vähintään 40 minuuttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)