Verkkouutiset

Timo Soini kehuu Päivi Räsästä katolisille: ”Hän on hyvin rohkea, mutta hänestä ei pidetä”

Catholic World Report -lehti kirjoittaa uusiksi Suomen viime vuoden presidentinvaaleja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia haastatellut Catholic World Report kirjoittaa Suomen menneestä presidentinvaalista.

”Tammikuun 2012 presidentinvaalissa toista kertaa ehdokkaana ollut (Timo) Soini sai kolmanneksi eniten ääniä – lähes 10 prosenttia kaikista. Ennennäkemätön tulos tästä poliittisesta ’maanjäristyksestä’ oli, että sosialistien ehdokas jäi ensi kertaa toiselta kierrokselta, joka sai Suomen laajalevikkisimmän tilattavan sanomalehden Helsingin Sanomat julistamaan, että ’Timo Soini kirjoitti vaalien historiankirjat uudelleen'”, lehti kirjoittaa.

SDP:n Paavo Lipponen sai presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella vain 6,7 prosenttia äänistä, mutta todellisuudessa Soini sai neljänneksi eniten ääniä eli 9,4 prosenttia.

Soinia enemmän ääniä saivat voittaja Sauli Niinistön lisäksi Pekka Haavisto, joka sai 18,8 prosenttia, ja Paavo Väyrynen, joka sai 17,7 prosenttia. Presidentinvaalissa Soini ei siten järisyttänyt. Lehti saattaa olla sekoittanut presidentinvaalin eduskuntavaaleihin.

Timo Soini kertoo katolisen julkaisun haastattelussa uskostaan ja muun muassa paavin tapaamisesta.

”Jos haluan saada otsikoita Suomessa tänä iltana, minun pitäisi vain sanoa että abortti on synti. Totta kai se on synti! Jos joku kysyisi minulta siitä, sanoisin ettei tässä puhu vain Timo Soini – ihmiset käsittävät että jos liityt katoliseen kirkkoon, usko on katolista uskoa, ja koska olen uskoa harjoittava katolinen seuraan kirkon opetuksia. Se on niin yksinkertaista”, Timo Soini sanoo.

”Mutta suomalaiset ajattelevat että kun olet kirkon jäsen voit silti olla mitä mieltä tahansa. Mutta kristinusko ei ole sitä: se on sinun omaa uskontoasi”.

Soinin mukaan saman sukupuolen välisiä avioliittoja ajaa ”erittäin, erittäin voimakas lobby”.

Hänen mukaansa jokaisen sitä vastustavan kimppuun käydään häijyllä tavalla. Hän sanoo esimerkkinä kristillisdemokraattien Päivi Räsäsen.

”Poliittisesti hänellä on erittäin korkea profiili ja hän on hyvin rohkea, mutta minun on sanottava että useimmat ihmiset eivät pidä hänestä. Hän on todellinen persoona. Hän esimerkiksi sai aikaan myrskyn syytettyään, että aborttilait takaavat enemmän suojaa eläimille kuin syntymättömille lapsille Suomessa”, Soini toteaa.

Timo Soinin mukaan abortti on Suomessa tabu, josta ei puhuta.

”Jos puolueemme ottaisi aborttia puolustavan linjan, olen jo sanonut, etten voisi olla sen puolueen puheenjohtajana. Siksi me sanomme sen olevan omantunnonkysymys, mutta itse olen sanonut, että olen aborttia vastaan”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)