Verkkouutiset

”Vanhempien lompakon paksuus ei saa vaikuttaa lapsen hoitoon pääsyyn”

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) muistuttaa, että valinnanvapauden ansiosta myös lapsiperheet saavat valita palveluntarjoajan rahatilanteesta riippumatta ja pääsevät nopeasti hoitoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja ja sote-uudistuksen parlamentaarisen seurantaryhmän jäsen Sari Sarkomaa (kok.) sanoo tiedotteessaan, että valinnanvapauden laajentamisella haetaan ratkaisua nykyiseen potilaita ja samalla myös lapsia eriarvoistavaan kehitykseen sosiaali- ja terveyspalveluissa.

‒ Perheet, joilla on ollut varaa ostaa sairasvakuutus, saavat lapsensa nopeammin hoitoon. Perheet ovat valinneet yksityisen vakuutuksen erityisesti juuri terveyskeskusten jonojen takia, Sarkomaa sanoo.

Hänen mukaansa varhainen puuttuminen, ennaltaehkäisevät palvelut ja nopea hoitoonpääsy, joita uudistuksella tavoitellaan, ovat ehdoton etu erityisesti lasten kannalta.

‒ Lapsen mahdollisuus saada oikea-aikaisesti sote-palveluja ei saa olla vanhempien lompakon paksuudesta kiinni. Nykyisestä järjestelmästä on tullut etenkin lapsiperheiden kannalta tasa-arvoisen hyvinvointipolitiikan irvikuva, Sarkomaa jatkaa.

Hän muistuttaa, että perheiden lisäksi terveyskeskusjonoissa odottavat myös eläkeläiset ja työttömät.

‒ Valinnanvapaus on ketterä ja inhimillinen tapa kehittää parempia ihmisen näköisiä lähipalveluja, Sarkomaa lisää. Hän ehdotti valinnanvapauslakia ensimmäisen kerran vuonna 2012. 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)