Verkkouutiset

Carl Haglund: Meillä ei ole varaa edes vuokrata sukellusveneitä

Puolustusministeri tyrmää Aamulehdessä ehdotuksen käytettyjen sukellusveneiden hankinnasta Ruotsilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan edellisen puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) ehdotti vappuaattona Aamulehdessä, että Suomi voisi vuokrata tai ostaa vapautuvia käytettyjä sukellusveneitä Ruotsilta.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) kommentoi esitystä nyt Aamulehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Vaikka sukellusveneet olisivatkin monipuolisia ja tehokkaita asejärjestelmiä, en näe, että meillä olisi varaa edes vuokrata veneitä. Puolustusvoimien nykyisen materiaalin ylläpidossa ja uudistamisessa on tarpeeksi haasteita, Carl Haglund sanoo.

Haglundin mukaan tiivistyvä puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa luo uusia mahdollisuuksia.

– Silti on hyvä tunnistaa tosiasia. Vuokraaminen ei ole ilmaista. Vuokraaminen ja ylläpito aiheuttaisivat joka tapauksessa kustannuksia. Niihin ei ole varaa ilman, että monet muut tärkeät hankkeet jouduttaisiin perumaan.

Puolustusministeri muistuttaa, että viime syksyn jahdissa ”ruotsalaisten sukellusveneillä ei ollut ratkaisevaa roolia mahdollisen tunkeutujan havaitsemisessa tai tunnistamisessa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)