Verkkouutiset

Kansanedustajan mukaan Yle jätti kertomatta turvapaikanhakijoiden astaloista Forssan kahakassa

Perussuomalaisten kansanedustajan Jari Ronkaisen mukaan Forssan tapahtumista on uutisoitu yksipuolisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kansalaiset joutuvat edelleen kääntymään sosiaalisen median ja vaihtoehtomedioiden puoleen saadakseen todenmukaista tietoa tapahtuneesta, Jari Ronkainen kirjoittaa kotisivuillaan julkaistussa kannanotossa.

Hän kritisoi erityisesti Yleisradiota.

– Niin kutsuttu ”luotettava media” uutisoi aiheesta yksipuolisesti. Muun muassa Yle ”unohti” mainita turvapaikanhakijoiden käyttämistä astaloista tai aiemmasta kantasuomalaisen pojan pahoinpitelystä, Ronkainen sanoo.

Hän kertoo kirjoituksessaan ”edelliseksi välikohtaukseksi” kuvaamastaan tapauksesta, jossa kaksi ulkomaalaistaustaista henkilöä pahoinpiteli 15-vuotiaan pojan Prisman parkkipaikalla.

– Tapaus on jatkumoa viikkoja jatkuneelle välien kiristymiselle. Miksi edeltävistä tapauksista ei ole tiedotettu ennen kuin tilanne kärjistyi tappeluksi suomalaisten ja turvapaikanhakijoiden välillä, Ronkainen kysyy.

Ronkainen kirjoittaa, että viranomaisten ja median tulee tiedottaa tapahtumista ”mitään pois jättämättä ja hyssyttelemättä”. Muuten vaarana on kansanedustajan mukaan, että tilanne kärjistyy uusiin väkivallantekoihin. Hän toteaa kaikenlaisen väkivallan olevan tuomittavaa.

Ronkainen vihjaa kirjoituksensa lopuksi, etteivät media tai viranomaiset kerro tasapuolisesti turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön tekemisistä.

– Herää ajatus, tiedämmekö varmasti kaikkea mitä tapahtuu muillakaan paikkakunnilla, joissa on vastaanottokeskus? Tehdäänkö turvapaikanhakijoiden toimesta vieläkin ikävämpiä asioita? Kantaväestön rötöstelythän tiedetään heti, hän sanoo.

Poliisi tiedotti tiistaina saaneensa ilmoituksen ”useamman kymmenen hengen porukasta, jolla osalla mukanaan ’kättä pidempää’”, joka suuntasi kohti paikallista vastaanottokeskusta Forssassa. Porukka koostui kantasuomalaisista. Suurin osa heistä pakeni poliisipartioiden saavuttua paikalle.

Poliisin alustavan selvityksen mukaan kantaväestöön kuuluvat ja vastaanottokeskuksen asukkaat olivat kohdanneet vastaanottokeskuksen edustalla. Syntyneessä kahakassa arviolta viisi henkilöä sai pieniä vammoja, jotka eivät vaatineet välitöntä sairaanhoitoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)