Verkkouutiset

Rajuja ukkosia seuraa ennätyshelle

Rajut ukkoset tekevät jo tuhojaan ympäri Suomea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmatieteen laitoksen mukaan Suomea riepottelevat torstaina kesän kovimmat ukkoset.

Keskiviikkoillan ja torstaiyön aikana etelästä virrannut kostea ja kuuma ilmamassa kohtaa torstain kuluessa lännestä saapuvan aaltoilevan rintaman, jonka etupuolelle kehittyy ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan erittäin kovia ukkoskuuroja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ukkoset keskittyvät maan etelä- ja keskiosiin, Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle ja niiden pelätään johtavan taajamatulviin.

Ukkosten kerrottiin jo aiheuttaneen tuhoja ennen puolta päivää. Savon Sanomien mukaan neljähenkinen perhe pelastautui palavasta rakennuksesta aamuyöllä Leppävirralla. Palo oli saanut todennäköisesti alkunsa salamasta. Tuntia Leppävirran palon jälkeen Kuopiossa syttyi rakkenuspalo.

Savonlinnan alueella oli aamulla sähköttä yli 150 kotitaloutta.

Sateet viilentävät ilman

Forecan mukaan torstain saderintama viilentää ilman vähäksi aikaa. Lämpötilat painuvat kuitenkin vain +25 asteen tienoille Etelässä ja pysyvät muuallakin +20 asteen paikkeilla.

Ilmat alkavat lämmetä uudelleen jo viikonlopun aikana ja maanantaina maata koettelee superhelteeksikin kutsuttu ilmiö. Elohopea voi nousta maanantaina jopa +35 asteen tuntumaan.

Elokuun kaikkien aikojen kovimmat lämpötilat mitattiin vuonna 2010. Silloin Lahdessa päästiin +33,8 asteen ennätyslukemiin. Tämän kesän tähänastinen lämpöennätys mitattiin lauantaina Kouvolassa. Siellä elohopea kipusi +32,5 asteeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)