Perussuomalaiset nuoret järjestää pilapiirroskilpailun islamista

Perussuomalaisten nuorten julkaisema Rahvas-lehti järjestää pilapiirroskilpailun sananvapauden puolesta.

  • LKS 20150113 MAB860; Employees check the arrival of the forthcoming edition of the weekly newspaper Charlie Hebdo, on January 13, 2015 in Villabe, south of Paris, a week after two jihadist gunmen stormed the Paris offices of the satirical magazine, killing 12 people including some of the country's best-known cartoonists. Its cover features the prophet with a tear in his eye, holding a "Je Suis Charlie" sign under the headline "All is forgiven". AFP PHOTO MARTIN BUREAU - LEHTIKUVA / AFP

    Charlie Hebdon uusimmasta numerosta otettiin jättipainos. Sen kannessa esiintyy profeetta Muhammed.

    ()

Järjestö kertoo tiedotteessaan, että "aiheeksi valittiin viimeaikaisten tapahtumien valossa luonnollisesti islam".

"Olemme huolestuneita eurooppalaisen ja suomalaisen sananvapauden tilasta. Islamistien iskut lehtitoimituksiin pilapiirrosten vuoksi ovat saaneet toimitukset varpailleen. On törkeää rajoittaa sanan- ja lehdistönvapautta uhkaamalla väkivallalla", Rahvas-lehden tuore päätoimittaja Sebastian Tynkkynen kommentoi.

Tynkkysen mukaan Tanskan pilapiirroskohu vuonna 2005 antoi varoittavan signaalin länsimaalaisille, mutta se kuitattiin yksittäistapauksena.

"Näin ei voida enää tehdä. On ryhdyttävä toimiin sananvapauden säilyttämiseksi, ja osoitettava terroristeille, että väkivallan käyttö on hyödytöntä ja että se vain kääntyy heitä vastaan", Tynkkynen toteaa.

Perussuomalaiset nuoret haastaa myös muiden poliittisten nuorisojärjestöjen lehdet mukaan julkaisemaan omia tai Charlie Hebdon pilapiirroksia seuraavassa numerossaan.

Lehden kilpailu on avoin kaikille, ja voittajalle on luvassa 200 euron palkkio ja hänen piirroksensa pääsee Rahvaan kanteen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.