Verkkouutiset

Perilliset syyttävät HS:ssä: Uskonnollinen herätysliike sai muistisairaan muuttamaan testamenttiaan

Muistisairaan vanhuksen kummilapsien mukaan Kansan Raamattuseura käytti hyväkseen naisen huonontunutta terveydentilaa ja sai tämän taivuteltua allekirjoittamaan testamentteja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomat kertoo erikoisesta perintöriidasta, joka etenee oikeuteen Jyväskylässä. Riita koskee lapsettomana kuolleen muistisairaan naisen omaisuutta, jonka arvo on 309 000 euroa. Osapuolina ovat naisen kummilapset ja herätysliike Kansan Raamattuseura.

Kummilapset kokevat, että Kansan Raamattuseura pyrki ja sai muistisairaan muuttamaan testamenttiaan viimeisten elinvuosiensa aikana useaan otteeseen siten, että yhä suurempi osuus perinnöstä osoitettiin KRS:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

He kokevat, että KRS käytti hyväkseen naisen huonontunutta terveydentilaa ja sai tämän taivuteltua allekirjoittamaan testamentteja, mitä nainen ei olisi terveenä tehnyt.

Nainen kuoli 88-vuotiaana runsas vuosi sitten ilman rintaperillisiä. Omaisuuden pääkohteet olivat kerrostalohuoneisto Jyväskylässä ja kesähuvila Joutsassa.

Viimeinen muutos testamenttiin tehtiin epäilyttävästi ruutupaperille. Siinä KRS saa huvilasta 100 000 ja kerrostalohuoneiston kokonaisuudessaan. Testamentin tekemisessä avusti KRS:n saarnaaja, joka on myös lakimies.

Kummilasten mukaan nainen ei tuossa vaiheessa osannut enää hallita arkisia raha-asioitaankaan, mutta tuli siis muutoksessa siirtäneeksi 200 000 euron omaisuuden KRS:lle.

Kuukausi ruutupaperitestamentin jälkeen nainen oli lähtenyt kaupungille etsimään isäänsä ja äitiään ja toimitettu osastolle. Kummilapset katsovatkin, että nainen oli vuonna 2014 jo oikeustoimikelvoton muistisairauden vuoksi eikä siis voinut ymmärtää, mitä viimeinen testamentin muutos tarkoitti.

KRS kiistää väitteet ja jättää asian oikeuden ratkaistavaksi.

Oikeus tulee pohtimaan testamentin pätevyyttä suhteessa naisen terveydentilasta annettuihin selvityksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)