Verkkouutiset

”Halutaan kääntää mielenkiinto pois turvapaikkakriisin ongelmista”

Puolustusministeri huomauttaa katupartioiden olevan seuraus, ei syy.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kirjoittaa blogissaan, että hänen käsityksensä mukaan ”katupartioilmiö ei ole käsillä olevan turvapaikanhakijakriisin suurin ongelma”.

Hänen mukaansa suurempi ongelma on, että kansalaiset eivät kaikilta osin enää luota viranomaisten takaamaan turvallisuuteen.

– Katupartioinnista käydyssä julkisessa keskustelussa on havaittavissa sekin piirre, että halutaan kääntää mielenkiinto pois turvapaikkakriisin varsinaisista ongelmista: toisaalta turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista, toisaalta vastaanottokeskuksiin kohdistuneista iskuista, Jussi Niinistö kirjoittaa.

– Kansalaisten turvallisuutta lisäämään pyrkivä katupartiointi ei kuitenkaan ole syy vaan seuraus.

Niinistön mielestä turvallisuuden ylläpitäminen kuuluu lähtökohtaisesti viranomaisille.

– Ei Odinin sotureille tai muiden kyseenalaisten ideologioiden marginaaliryhmille. Tästä syystä ojensin auttavan käteni viime syksynä ja esitin sotilaspoliisireservin käyttöä täydennyspoliisitehtäviin. Eläkkeellä oleva poliisiylijohtaja Mikko Paatero puolestaan esitti kodinturvajoukkojen perustamista. Muitakin esityksiä on tehty.

Ministerin mukaan ”tosiasia nimittäin on, että tulevaisuuden Suomi ei ole enää samanlainen kuin ennen turvapaikkakriisiä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)