Petteri Orpo MTV:lle: Nollatoleranssi naisiin kohdistuvalle seksuaaliselle häirinnälle

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo MTV Uutisille olevansa erittäin huolestunut miesjoukkojen tekemästä naisten seksuaalisesta häirinnästä.

  • LKS 20151217 Kokoomuksen sisäministeri Petteri Orpo eduskunnan talousarvioistunnossa Helsingissä torstaina 17. joulukuuta 2015. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Sisäministeri Petteri Orpo (kok.).

    ()

– Odotan poliisilta pikaista tämän asian käsittelyä, jotta nähdään, mitä todella on tapahtunut, Petteri Orpo toteaa.

Hänen mukaansa "Suomen nollatoleranssi naisiin kohdistuvalle seksuaaliselle häirinnälle ja ahdistelulle pitää myös tehdä selväksi".

– Sen pitää olla kitkettävissä. Meidän tulee tehdä kaikkemme, jotta tämän tyyppinen saadaan kitkettyä Suomessa sekä kantaväestöltä että niiltä, jotka tänne maahan muualta tulevat, sisäministeri sanoo.

Orpo painottaa, että meillä täytyy noudattaa lakeja ja meillä on tasa-arvoinen yhteiskunta, jossa ihmisen koskemattomuus on pyhä asia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.