Verkkouutiset

Somalian turvallisuustilanne parantunut – ”vaikuttaa ratkaisuihin turvapaikka-asioissa”

Maahanmuuttovirasto on päivittänyt Somalia-maalinjauksensa. Se vaikuttaa viraston ratkaisuihin turvapaikka-asioissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viraston mukaan selvityksen tulos on hyvin samanlainen kuin viime viikolla päivitetyssä Irak-linjauksessa. Erityisesti Mogadishun turvallisuustilanne on parantunut, mikä vaikuttaa Maahanmuuttoviraston ratkaisuihin turvapaikka-asioissa.

Virasto kuitenkin toteaa, että Somalian tilanne on edelleen vaikea ja turvallisuustilanteen ohella suuressa osassa maata ovat haasteena muutenkin puutteelliset elinolosuhteet.

Maahanmuuttoviraston selvityksen mukaan turvallisuustilanne on parantunut edelliseen arvioon verrattuna Etelä- ja Keski-Somaliassa. Kaikkien noilta alueilta tulevien ei voida katsoa olevan henkilökohtaisessa väkivallan vaarassa.

Kansainvälistä suojelua koskevat hakemukset tutkitaan yksilöllisesti ja ratkaistaan henkilön omakohtaisen vainokertomuksen perusteella peilaten selville saatuja seikkoja Somalian eri alueiden turvallisuudesta saatavilla oleviin tietoihin.

Somaliasta tulevien turvapaikanhakijoiden joukossa on lukuisia UNHCR:n potentiaalisiin riskiryhmiin luokiteltavia, joiden katsotaan usein olevan kansainvälisen suojelun tarpeessa.

Yksilöllisessä arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota näihin ryhmiin, joita ovat muiden muassa naiset ja lapset, seksuaalivähemmistöjen edustajat, islamilaista sharia-lakia ja Al-Shabaabin säännöksiä rikkovat sekä pakkovärväyksen uhrit.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)