Verkkouutiset

Miehet kertovat aiempaa useammin itsetuhoisista ajatuksista

Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallisen kriisipuhelimessa miehet puhuvat itsetuhoisuudesta aiempaa useammin. Myös itsetuhoisuudesta kertovien soittajien keski-ikä on laskenut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tieto ilmenee kriisipuhelimessa keväällä toteutetusta itsetuhoisuudesta kertovien soittajien seurannasta.

Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winterin mukaan miesten osuus soittajissa on ollut viimeaikoina kasvussa. Hänen mukaansa kyse voi olla siitä, että miehet uskaltavat aiempaa enemmän hakea apua vaikeuksiinsa.

– Nimettömänä omista vaikeuksista voi olla helpompi puhua. Kriisipuhelimen päivystäjä onkin usein ensimmäinen ihminen, jolle omista itsetuhoisista ajatuksista puhutaan. Seuranta osoittaa, että itsetuhoisuutta ei oteta usein muissa palveluissa puheeksi, vaikka soittajalla olisikin jo käynnissä hoitosuhde, kertoo Winter.

Hänen mukaansa selvityksestä näkyy myös, että itsetuhoisuudesta kertovista soittajista suurin osa on yksinasuvia kaupunkilaisia.

Kriisipuhelin tukee vaikeuksissa ja kriiseissä Winterin mukaan koko kesän ja päivystää myös juhannuksena numerossa 010 195 202.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)