Verkkouutiset

”Suomessa tarvitaan syvällistä keskustelua kaivosalan kestävyydestä”

Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä maailmanlaajuisen luonnonvarakriisiin edessä tarvitaan kokonaisvaltaisia ratkaisuja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen luonnonsuojeluliitto kannustaa panostamaan esimerkiksi suljettuihin materiaalikiertoihin ja kohtuuajatteluun luonnonvarojen hyödyntämisessä.

Kilpailu luonnonvarojen hyödyntämisestä on liiton mukaan maailmanlaajuista, ja se vaikuttaa yhteiskuntiemme turvallisuuteen ja kestävyyteen pitkällä aikavälillä.

Suomen luonnonsuojeluliiton julkaisi torstaina teoksen Kaivannaisten maailmantalous: Kultakuumeesta luonnonvarakriisiin. Julkaisu keskittyy kaivosalan ja kaivannaisten kulutuksen globaaliin kestävyyteen sekä niiden ympäristö- ja ihmisoikeusvaikutuksiin.

– Suomessa tarvitaan syvällistä keskustelua kaivosalan kestävyydestä, kannattavuudesta, yritysvastuusta ja yhteiskunnan kokonaisedusta pitkällä tähtäimellä, arvioi toinen julkaisun kirjoittajista, kehitysyhteistyöasiantuntija Titta Lassila Suomen luonnonsuojeluliitosta

Kansainvälisten yritysten toiminta kehitysmaissa ei julkaisun mukaan aina kestä päivänvaloa. Yhteiskuntavastuuraportointi on usein puutteellista.

Yritystoiminnan on liiiton mielestä oltava erityisen varovaista, valvottua ja tarkkaan perusteltua kehitysmaissa, joiden hallinto tai lainsäädäntö on heikkoa, maanomistusoikeudet epäselviä ja tiedonvälitys puutteellista.

– Valtiot toivovat kaivosteollisuudesta taloudellisia pikavoittoja, mutta samalla ne saattavat epäonnistua omien kansalaistensa perusoikeuksien puolustajina, Lassila toteaa liiton tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)