Verkkouutiset

Luonnonvarakeskus aloittaa mittavat yt-neuvottelut

Luonnonvarakeskus aloittaa yt-neuvottelut yhteensä noin 11 miljoonan euron sopeutustoimista vuosille 2015 ja 2016.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhteistoimintaneuvottelut voivat johtaa 210 henkilötyövuoden vähenemiseen sekä lomautuksiin. Mahdollisesti irtisanomiseen johtavien toimien valmistelu koskee 725 henkilötyövuotta tutkimuksen tukitehtävissä, hallinnossa sekä valiotaimituotannossa ja mittaus- ja standardisointipalveluissa.

Luonnonvarakeskus varautuu lisäksi lomautuksiin ensi syksynä.

Luken mukaan sen tavoitteena on uudistaa rakennettaan ja toimintamalliaan tehostamalla tutkimuksen tukipalvelujen toimintaa. Säästöjä ja kustannustehokkuutta haetaan myös kiinteistä rakenteista kuten toimitiloista ja muusta infrastruktuurista.

– Rakenteellisilla uudistuksilla ja toimintamallin muutoksella vahvistetaan Luken tutkimus- ja asiantuntijatyötä. Muutosten myötä tutkijoiden osuus henkilöstöstä kasvaa, ja tutkimustoimintaa suunnataan Luken strategisten linjausten mukaisesti. Tavoitteena on parantaa Luken kykyä kilpailla ulkopuolisesta tutkimusrahoituksesta, Luke kertoo tiedotteessaan.

Merkittävin syy rakenteellisten uudistusten, toimintamallin muutoksen ja säästötarpeen taustalla on valtion tutkimuslaitosten ja -rahoituksen kokonaisuudistus, joka leikkaa Luken perusrahoitusta lähes 15 miljoonaa euroa vuodesta 2014 vuoteen 2016. Vain osa leikkauksesta nähdään mahdollisena korvata lisäämällä ulkopuolisen rahoituksen hankintaa.

Ensi vuoden alussa Luke arvioi, millaisia toimenpiteitä tarvitaan vuoden 2017 talouden tasapainottamiseksi. Tässä yhteydessä arvioidaan Luken tutkimusalueet ja johtamisjärjestelmä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)