Verkkouutiset

Kokoomuksen Sanna Lauslahti: Vapaaehtoistyöt osaksi opintoja

Vapaaehtoistoiminnan tunnustamisesta hyötyvät Sanna Lauslahden mukaan kaikki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok.) korostaa vapaaehtoistyön ja arkioppimisen tärkeyttä osana koulutusta. Lauslahti viittaa tiedotteessaan Euroopan unionin linjauksiin, joiden mukaan epävirallista ja arjessa tapahtuvaa oppimista tulee pystyä hyödyntämään paremmin. Ongelmat ovat osaamisen tunnistamisessa.

– Harrastustoiminnassa ja vapaaehtoistyön kautta voi oppia luontevalla tavalla uusia taitoja. Sellaisia taitoja, joista on hyötyä myös työelämän näkökulmasta. Konkreettinen esimerkki esimiestaitojen harjoittelemisesta on, kun pyörittää ikäihmisten ystävien vapaaehtoisten rinkiä, Sanna Lauslahti toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lauslahti esittää vapaaehtoistyön laajempaa hyväksilukua osaksi ammatillisia tutkintoja.

– Osaamisperusteisuus ja henkilökohtainen ohjaus tuovat tähän erinomaisen mahdollisuuden.  Osana ammatillisen puolen uudistustyötä on pidettävä huolta, että oppilaitokset hyväksyvät myös vapaaehtoistyössä saadut kokemukset osaksi opintoja soveltuvin osin jatkossa nykyistä useammin, Lauslahti vaatii.

Suomessa uusia yhteistyömalleja on jo kehitteillä. Suomen Partiolaisten ja Sitran yhteistyöhanke julkaisee elokuussa oppaan osaamisen näkyväksi tekemiseen.

– Vapaaehtoistyön osaamisen tunnustamisesta hyötyvät kaikki. Se tuo yhden hyvän vaihtoehtoisen lisän arkityöoppimiseen.  Näin opiskelija saa eväitä työllistymiseen.  Samalla annamme kolmannen sektorin toimijoille juuri sen arvostuksen, joka heille kuuluu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)