Verkkouutiset

Yle: Paljon 1960- ja 1970-lukujen betonikerrostaloja joudutaan purkamaan

Suomessa joudutaan tulevina vuosina purkamaan yhä useampia 1960- ja 1970-luvuilla rakennettuja betonikerrostaloja, kertoo Ylen uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asiantuntijoiden mukaan talot ovat pikkuhiljaa tulleet tiensä päähän. 1960- ja 1970-luvuilla rakennetut betonitalot eivät vastaa enää nykyajan vaatimuksia ja korjauksen alle joutuvat usein ainakin lämpöeristykset, sähköjärjestelmät ja vesiputket.

Talojen remontointikustannukset nousevat usein niin korkeiksi, että on viisaampaa purkaa talo ja rakentaa kokonaan uusi.

Jälkensä on jättänyt myös se, että 1970-luvulla taloja rakennettiin kovalla tahdilla. Tuolloin oli suuri asuntopula runsaan maaltamuuton vuoksi. Asuntopulaa helpotettiin edullisella rakentamisella.

– Silloin ajateltiin, että riittää kun talo kestää 30 vuotta. Se ei tietenkään ollut teknisen suunnittelun lähtökohta, mutta se oli sen ajan ajattelutapa. Ajateltiin, että taloja voidaan uusia tai korjata jälkikäteen, sanoo Lujatalon hallituksen puheenjohtaja Hannu Isotalo Ylelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)