Verkkouutiset

Putin: Eivät ole venäläisjoukkoja – Suomen Sotilas: 99 prosentin todennäköisyydellä VDV:n erikoistoimintamiehiä

Venäjän presidentti Vladimir Putin kiistää, että venäläisjoukot olisivat toimineet Krimillä. Suomen Sotilaan analyysi näyttäisi kertovan toista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin kiisti tiistaina, että Venäjän joukot pitäisivät valtaa Krimillä tai että ne olisivat ottaneet osaa niemimaan tapahtumiin. Putinin mukaan Ukrainan armeijan tukikohtien piirittäjät kuuluvat paikallisiin itsepuolustusjoukkoihin.

Sotilasaikakauslehti Suomen Sotilaan asiantuntija Arto Pulkki on kuitenkin analysoinut uutiskuvista joukkojen varusteita.

Hänen mukaansa sotilaiden varusteet ovat venäläisiä, joita on käytössä vain Venäjän asevoimilla.

Näihin lehden kuvissa oleviin varusteisiin kuuluvat muun muassa Venäjän asevoimien uudella EMR-kuviolla varustetut kenttäpuvut, Venäjän asevoimien uudet 6Sh112-taisteluliivit, Venäjän asevoimien uudet 6B27-komposiittikypärät ja Venäjän asevoimien uudet 7,62 mm PKP-konekiväärit.

Asiantuntijan mukaan kyseessä voi olla mikä tahansa Venäjän federaation korkean valmiusasteen yksikkö.

– Minkään muun toimijan joukosta ei voi olla kysymys, hän sanoo Suomen Sotilaassa.

Toisen kuvan sotilaiden varusteet ovat niin ikään kaikki venäläisiä ja käytössä vain Venäjän asevoimissa.

Kuvien perusteella Suomen Sotilas esittää, että 99 prosentin todennäköisyydellä kyseessä on VDV:n erikoistoimintamiehiä 45. Erillisestä Kaartin Erikoistoimintarykmentistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)