Verkkouutiset

”Absurdeja ja naurettavia” – kansanedustaja sai tarpeekseen turvapaikkamielenosoituksista

Kansanedustajan mielestä niin rajoja kiinni vaativat kuin turvapaikkoja ihmisoikeuksiksi sanovat ovat täysin väärässä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan enontekiöläinen kansanedustaja Mikko Kärnä kirjoitti sunnuntaina illalla Facebook-päivityksessään näkemyksensä viikonvaihteen mielenosoituksista.

Eri paikkakunnilla järjestettiin viikonvaihteessa Rajat kiinni -mielenosoituksia ja toisaalta mielenosoituksia turvapaikanhakijoiden puolesta.

– Nämä mielenosoitukset ovat täysin absurdeja, kansanedustaja puuskahtaa molempia tarkoittaen.

Kärnän mukaan toisen osapuolen vaatimus rajojen laittamisesta kiinni ei yksinkertaisesti ole mahdollista.

Sen sijaan hänen mukaansa valvonta on pidettävä tehokkaana, palauttamispolitiikkaa on tehostettava, kiristettävä selkeästi kriteereitä joilla turvapaikkoja on myönnetty ja haettava tilanteeseen yleiseurooppalaista ratkaisua.

– Toinen osapuoli on myös vaatimuksissaan aivan yhtä naurettava. Kuvassa nuori nainen kantaa kylttiä, jonka mukaan ”turvapaikka on ihmisoikeus”. Ei ole, Mikko Kärnä kuittaa.

Hänen mukaansa turvapaikan hakeminen on ihmisoikeus ja sellainen on myönnettävä, mikäli henkilö turvapaikan saamisen kriteerit täyttää.

– Turvapaikka itsessään ei kuitenkaan ole jokaiselle kuuluva oikeus ja tällä hetkellä näyttää, että suurin osa maahamme tulleista turvapaikanhakijoista ei sellaiseen ole oikeutettuja.

Hänen mukaansa ”tällaisten henkilöiden palauttamisen ja nopean tutkimisen kautta on lähetettävä viesti, että Suomeen ei kannata tulla kokeilemaan ’kepillä jäätä’, vaan ainoastaan silloin jos hätä on todellinen. Rasismia taas saa ja pitääkin vastustaa, mutta on käsittämätöntä, jos rasismiksi luetaan ’harmaan alueen’ maahanmuuton tai löperön turvapaikkapolitiikan vastustaminen”.

– Suomi sanoo varmasti nyt ja tulevaisuudessakin ”tervetuloa” todellisille hädänalaisille, mutta ”kiitos ei” järjestelmäämme hyväksikäyttäville. Keskustelua olisi myös syytä alkaa julkisestikin siirtämään, ei niinkään turvapaikanhakijoiden määrään, vaan siihen miten hakemuksia on käsitelty ja kuinka monta henkilöä on saanut turvapaikan sekä kuinka moni on palautettu tai tullaan palauttamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)