Verkkouutiset

Kalle Jokinen Ylelle yritysten veroalesta: Kokoomus ei jarruta työllisyyttä lisääviä keinoja

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ei sulje pois, että päätöksiä yritysverotuksen suhteen tehtäisiin jo syksyn budjettiriihessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kokoomus ei jarruta keinoja, joilla työllisyyttä tai kasvua voidaan lisätä, mutta asiat pitää selvittää perusteellisesti ja päätökset tehdä siltä pohjalta, Kalle Jokinen sanoo Ylelle.

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona, että hallitus suunnittelee mittavia verohelpotuksia yrityksille, joista päätettäisiin elokuun lopun budjettiriihessä.

Keskusta ajaa lehden mukaan investointivarauksen käyttöönottoa siten, että investointeihin käytettävää yritysten voittoa ei verotettaisi.

– Yritysverotus pitää käsitellä kokonaisuutena, jotta se on pitkäjänteistä ja luotettavaa, Jokinen sanoo Ylelle.

Hän haluaa arvioita siitä, lisäisikö verohelpotus yritysten investointeja. Valtion taloudellinen tutkimuskeskus on tekemässä yritysverotuksesta laajaa selvitystä, jonka on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)