Verkkouutiset

Kakolan vankila on myyty

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Kakolan vankilakokonaisuuden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ostajana on Verkaranta Kiinteistöt Oy perustettavien yhtiöiden lukuun.

Kauppahinta on 6 375 000 euroa, ja kauppa vaatii näin ollen vielä valtioneuvoston hyväksynnän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Pitkä, viime vuonna aloitettu tarjouskilpailu ja neuvottelut saatiin päätökseen. Senaatissa ollaan tyytyväisiä, että alue lähtee vihdoin kehittymään ja upea kulttuuriympäristö saa käyttöä, toteaa Senaatti-kiinteistöjen toimitusjohtaja Jari Sarjo tiedotteessaan.

Nyt myydyssä vanhassa Kakolassa on pääosin suojeltua rakennuskantaa noin 27 000 kerrosneliömetriä. Lisäksi kaupassa myytiin uudisrakennusoikeutta viereisiltä tonteilta noin 15 000 kerrosneliömetriä.

Tuleva omistaja tiedottaa omista suunnitelmistaan myöhemmin kesällä.

Suomen laajin historiallinen vankila-alue

Kakolan vankilarakennuksen on suunnitellut aikoinaan Ernst Lohrmann, ja se on valmistunut vuonna 1853.

Kakola on valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö arkkitehtonisesti sekä vankeinhoidon historian ja kaupunkikuvan kannalta.

Kakolanmäki on maan laajin historiallinen vankila-alue. Sen rakennushistoria ja oleva rakennuskanta ilmentää monipuolisesti ja -ulotteisesti vankeinhoidon vaiheita ja vankila-arkkitehtuurin kehityskulkuja. Kakolanmäki on vankeinhoidon valtakunnallisesti merkittävän rakennusperintömme tärkein kohdekokonaisuus.

Senaatti-kiinteistöt on teettänyt alueesta rakennushistoriallisen selvityksen, joka palvelee muun muassa kohteen suojelutavoitteissa.

Kakolanmäen vankilakäyttö loppui 2007, kun Saramäkeen valmistui uusi Lounais-Suomen vankila.

Kakolanmäen vankila-alueella on enää myymättä lääninvankila eli vanha tutkintavankila sekä muutamia uudisrakennustontteja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)