Verkkouutiset

Jussi Niinistö MTV:lla: Korkean kantaman ohjusten hankintaa valmistellaan

Puolustusministeri otti kantaa puolustusselontekoon ja puolustusvoimien materiaalihankintoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) vieraili lauantaina MTV:n Uutisextrassa, jossa hän otti kantaa viime päivinä velloneeseen keskusteluun ohjuskokeista, joihin Suomi on osallistunut. Niinistö totesi, ettei juuri voi ottaa rikostutkintaan kantaa.

Jussi Niinistö kommentoi puolustusvoimien uusia materiaalihankintoja. Ministerin mukaan Suomi valmistelee uusien korkean kantaman ilmatorjuntaohjusten hankintaa. Hanke on ministerin mukaan kuitenkin vasta selvitysvaiheessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tässä on paljon muitakin tärkeitä hankkeita sitä ennen, esimerkiksi operatiivinen tykistöhanke pitäisi jo ensi vuoden puolella viedä maaliin, hän totesi MTV:lla.

Materiaalien hankkiminen ei Niinistön mukaan liity mihinkään ajankohtaisiin tapahtumiin. Hän korostaa, että kyseessä on puolustusvoimien normaali toimintatapa.

Tulevat ohjukset korvaisivat venäläiset Buk-ohjukset, jotka Suomi on poistanut käytöstä. Vanhentuneet ohjukset on korvattu amerikkalais-norjalaisilla NASAM-ohjuksilla. Kantama uusissa ohjuksissa on kuitenkin aiempia lyhyempi, joten ilmatorjunta korkealla on jäänyt Hornet-hävittäjille.

– On pohdittava millaisia erilaisia malleja valmistajilla on. Eri puolilta on katsottu, kaikkia malleja ei ole vielä edes markkinoilla, Niinistö totesi.

Puolustusselonteon on määrä valmistua viimeistään ensi vuoden alussa. Niinistön mukaan siinä on tarkoitus selvittää, mitä kiristyneelle tilanteelle Suomessa voitaisiin tehdä.

– Tarkastelemme sodan ajan joukkojen määrää, tuliko sen suhteen tehtyä oikeita ratkaisuja. Nyt kun meillä on mahdollisuus oikeuskanslerin tulkinnan jälkeen käyttää varusmiehiä myös vaativimmissa tehtävissä, niin se parantaa valmiuttamme tuhansilla henkilöillä, Niinistö totesi.

Niinistö kommentoi myös mahdollisuutta asettua ehdolle presidentinvaaleissa. Verkkouutiset kertoi asiasta aiemmin tänään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)