Verkkouutiset

Journalistiliitto vaatii hallitukselta erillistoimia median pelastamiseksi

Journalistiliiton mielestä hallituksen pitäisi tehdä alv-ratkaisunsa EU:ta nopeammin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho toteaa tiedotteessaan, että uudessa hallitusohjelmassa toiveita herättävä kohta media-alalla koskee digitaalisten sisältöjen arvonlisäveron alentamista. Toteutuessaan sillä olisi myönteisiä vaikutuksia, mutta nykyisissä suunnitelmissa muutokset riippuvat EU:n tulevista alv-linjauksista ja aikatauluista.

– Onko meidän odotettava EU:ta? Suomen hallitus voisi reippaasti tehdä tarvittavat uudistukset omilla päätöksillään, hän sanoo.

Digitaalisten sisältöjen lisäksi myös painettujen lehtien arvonlisäveron alentaminen on oleellista kotimaisen median tulevaisuuden kannalta.

Aho huomauttaa, että kaikki uudet hallituspuolueet ovat selkeästi ilmaisseet, että kotimainen media on olennainen osa demokraattista yhteiskuntaa ja että media-alan ongelmat on ymmärretty.

– Meillä ei ole varaa menettää suomalaista tiedonvälitystä. Ymmärryksen lisäksi tarvitaan nyt selkeitä toimia, jotta ala voi tulevaisuudessakin olla osa sivistysvaltiota, tuottaa ja työllistää, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)