Verkkouutiset

Oikeuskansleri: Ministeri Vapaavuori ei ollut esteellinen

Oikeuskanslerin mukaan elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ei ollut esteellinen esittelemään Fennovoimaa koskevaa valtioneuvoston periaatepäätöksen täydennystä valtioneuvoston yleisistunnossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oikeuskanslerinvirasto sai useita kanteluja, joissa arvosteltiin elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) menettelyä Fennovoima-asiassa.

Kanteluissa epäiltiin, että Vapaavuori olisi ollut esteellinen esittelemään Fennovoima Oy:tä koskevan valtioneuvoston periaatepäätöksen täydennyksen valtioneuvoston yleisistunnossa sillä perusteella, että hän oli helmikuussa allekirjoittanut Suomen ja Venäjän välisen yhteistyötä ydinenergianrauhanomaisessa käytössä koskevan sopimuksen. Sen oli Venäjän puolesta oli allekirjoittanut Rosatom.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka tutki asian ja hän toteaa päätöksessään, että ”kyseisen valtiosopimuksen allekirjoittaminen asianmukaisesti annetun valtuuden nojalla ei muodosta sellaista hallintolaissa tarkoitettua erityistä syytä, jonka vuoksi luottamuksen ministeri Vapaavuoren puolueettomuuteen voitaisiin arvioida vaarantuneen”.

Näin ollen Vapaavuori ei ollut esteellinen esittelemään valtioneuvoston periaatepäätöksen täydentämistä koskevaa asiaa eikä ollut esteellinen osallistumaan asiaa koskevaan päätöksentekoon valtioneuvoston yleisistunnossa.

– Tiedossani ei ole muutakaan sellaista, joka antaisi aihetta epäillä ministeri Vapaavuoren olleen asian käsittelyssä esteellinen, Jonkka toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)