Verkkouutiset

IS: Poliisilla konetuliaseet Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Terrori-iskut ovat johtaneet siihen, että poliisin varustus on muuttunut järeämmäksi myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kertoo Ilta-Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Poliisilla on asianmukainen varustus. Pienen käsiaseen lisäksi he ovat varustautuneet konepistoolein, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kari Rantala Ilta-Sanomissa.

Poliisi teki arvion aseistuksen lisäämisestä Eurooppaa ravistelleiden terrori-iskujen seurauksena. Harkinnassa oli myös esimerkiksi Pariisin ja Brysselin lentokentiltä tuttu vaihtoehto, jossa poliisit olisivat kantaneet aseita rinnallaan niin, että ihmiset näkevät ne.

Rantalan mukaan osa poliiseista kantaa konepistooleja repussa.

– Emme halunneet, että konepistooleja kannettaisiin kuten muualla Euroopassa nähtävillä. Katsoimme, että tämä on paras tapa luoda turvallisuudentunnetta, hän kertoo IS:lle.

Muutos käytännöissä tehtiin joulukuun tienoilla. Aseita kantavien poliisien määrä lisääntyy sitä mukaan, kun henkilöstön koulutus etenee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)