Verkkouutiset

Yksi Imatran uhreista oli kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Imatran keskustan öisessä ampumatapauksessa menehtyi kolme.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yksi Imatran keskustan viime yön ampumatapauksen kolmesta uhrista on kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen. Kaksi muuta hänen seurassaan ollutta uhria olivat niin ikään naisia ja ammatiltaan toimittajia. He olivat myös paikkakuntalaisia.

Poliisi kertoi sunnuntaina tiedotustilaisuudessaan, että uhrit ovat todennäköisesti valikoituneet sattumalta, eikä taustalla vaikuta olevan poliittista motiivia tai ääriajattelua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Epäiltyä ei kuitenkaan ollut vielä tässä vaiheessa kuulusteltu, joten motiivista ei ole tällä hetkellä selvyyttä.

Poliisin mukaan mikään ei vahvista sitä, että epäilty oli aikeissa tappaa juuri tietyt kolme naista.

Epäilty on 23-vuotias paikkakuntalainen mieshenkilö. Hänellä on poliisin mukaan väkivalta- ja omaisuusrikostausta. Poliisi otti hänet kiinni tapahtumapaikalta vain minuutteja sen jälkeen kun lähin partio oli saanut hälytyksen.

Poliisin mukaan surmattujen omaisille on tarjottu kriisiapua, ja he ovat ottaneet sen vastaan. Epäilty sen sijaan oli toivonut, ettei hänen kiinniotostaan tiedotettaisi hänen omaisilleen. Poliisi kertoo, ettei ole ollut surmaajan omaisiin yhteydessä hänen toiveensa mukaisesti.

Tapaus sattui puoliltaöin ravintola Vuoksenvahdin edustalla Imatran kävelykadulla. Epäilty oli pysäköinyt autonsa ravintolan eteen, ampunut naiset hallussaan olleella metsästyskiväärillä ja laittanut sen jälkeen aseen takaisin autonsa perätilaan.

Miehen hallussa ollut ase oli luvallinen, mutta se ei kuulunut miehelle. Toistaiseksi on epäselvää, mistä hän oli saanut aseen haltuunsa.

Poliisin tullessa paikalle mies seisoi autonsa takana. Hän totteli poliisin käskyjä eikä tehnyt vastarintaa.

Poliisin tiedossa ei ole muita uhreja. Kuolleita naisia oli ammuttu lähietäisyydeltä päähän ja keskivartaloon. He menehtyivät poliisin mukaan välittömästi tapahtumapaikalle.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää huomenna.

Poliisi vahvisti, että sosiaalisessa mediassa liikkuvat huhut naisten venäläis- ja ampujan upseeritaustasta ovat keksittyjä.

Lisäksi sosiaalisen median käyttäjät ovat ilmiantaneet tänään lukuisia valetilejä, jotka ovat jakaneet tekaistua tietoa tapauksesta esimerkiksi Twitterissä. Muun muassa tili ”@ImatranUutiset” kuuluu näihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)