Verkkouutiset

Paavo Väyrynen HS:ssa: Tavoittelen äänikuninkuutta kuntavaaleissa

Europarlamentaarikko ei aio luopua keskustan jäsenyydestä, koska hänen kansalaispuolueensa tarjoaa mahdollisuuden kaksoisjäsenyyteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan johto ilmoitti europarlamentaarikko Paavo Väyryselle (kesk.), ettei hän en voi olla puolueen kuntavaaliehdokkaana Keminmaalla. Väyrynen on perustanut kansalaispuolueen.

– En ole vaihtamassa puoluetta. Kansalaispuolue tarjoaa mahdollisuuden kaksoisjäsenyyteen, ”kaksoiskansalaisuuteen”. Keskusta ei aio tätä hyväksyä. Aika näyttää, toteuttaako se aikomuksensa, Väyrynen kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

Koska kansalaispuolue ei ole puolueena mukana kuntavaaleissa, Väyrynen on päättänyt osallistua niihin valitsijayhdistysten yhteislistalla (Terve Helsinki -liike) Helsingissä.

– Tavoittelen äänikuninkuutta Helsingin kuntavaaleissa. Olin kuntavaaliehdokkaana Helsingissä vuonna 1988. Sain silloin yli 5 000 ääntä. Ääniosuuteni oli samaa suuruusluokkaa kuin vuoden 2012 kuntavaalien ääniharavien Jan Vapaavuoren (kok.), Paavo Arhinmäen (vas.) ja Jussi Halla-ahon (ps.) saama kannatus. Vuoden 2012 presidentinvaaleissa menestyin Helsingissä hyvin, Väyrynen perustelee.

Terve Helsinki -yhteislista etsii Väyrysen mukaan myös sopivaa pormestariehdokasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)