Verkkouutiset

400 hanhea valtasi Suomen tunnetuimman puiston

Pääkaupunkiseudulla oli vuosituhannen vaihteessa alle sata valkoposkihanhea. Nyt niitä on yli 5 000.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin kaupunginvaltuustolle on määrä jättää keskiviikkona aloite valkoposkihanhien määrän ja niiden aiheuttamien haittojen vähentämiseksi. Otto Meren (kok.) aloitteella on toistaiseksi 15 allekirjoittajaa.

Aloitteessa esitetään, että Helsingin kaupunki ryhtyy tehokkaisiin toimenpiteisiin valkoposkihanhien määrän ja niiden aiheuttamien haittojen vähentämiseksi.

Perusteluina todetaan hanhien määrän raju kasvu. Hallitsemattoman kasvun tuomat taudit ovat verottaneet hanhien määrää, mutta tänä vuonna poikueiden määrä kasvoi yli kolmanneksella viimevuotisesta.

Koko Suomen yhdessä vanhimmassa ja ehkä tunnetuimmassa puistossa, Kaivopuistossa, pesii Meren saamien tuoreimpien lukujen mukaan lähes 400 valkoposkihanhea. Arabianrannassa hanhia on yli 500.

– Näillä ja monilla muilla valkoposkihanhien suosimilla alueilla helsinkiläisten kärsivällisyys alkaa olla koetuksella, aloitteessa todetaan.

Hanhet ja niiden ulosteet ovat monin paikoin aloitteen mukaan laskeneet kaupungin puisto- ja viheralueiden viihtyvyyttä ja näin vähentäneet käytössä olevien viheralueiden määrää. Lisäksi on mahdollista, että hanhien jätökset aiheuttavat terveyshaittoja muille eläimillä ja lapsilla.

– Kaupungin toimenpiteistä huolimatta valkoposkihanhien aiheuttamia haittoja ei ole kyetty riittävästi vähentämään. Erilaisten pehmeiden keinojen lisäksi on selvitettävä muiden keinojen käyttöä, allekirjoittajat esittävät.

Otto Meren mukaan helsinkiläisten kärsivällisyys alkaa loppua, kun hanhihaittoihin puuttuminen ei kiinnosta virkamiehiä. Samaan aikaan Ruotsissa ja Virossa lintujen metsästäminen on sallittu ja ongelmiin päästy tehokkaasti puuttumaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)