Verkkouutiset

IL: ”Seuraava pakolaisaalto Suomeen pienempi, mutta vaarallisempi”

ISIS:n taistelijat lähtevät seuraavaksi pois Irakista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iltalehti uutisoi Irak-raportin julkistamistilaisuudessa puhuneesta irakilaiskirjailija Yousif Haddadista. Hän perusteli väitettään vaaroista Irakin sekasorrolla.

Yousif Haddadin mukaan ISIS:n taistelijat lähtevät Irakista, kun hallituksen joukot ovat voittamassa siellä. Taistelijoista sadoilla on kansalaisuus Euroopassa.

”Suomesta taistelijoita on 50. He ovat kaikki terrorijärjestöjen palveluksessa. He ovat entistä vihaisempia (palatessaan). Unelmat on murskattu. Meidän täytyy olla silloin valmiita”, Haddad totesi Iltalehdelle.

”Seuraava pakolaisaalto tulee olemaan pienempi, mutta vaarallisempi”.

Hänen mukaansa tulijat on saatava yhteiskunnan jäseniksi. Integroitumatta jäävät ovat alttiina esimerkiksi ISIS:n vaikutuksille.

Työ- ja elinkeinoministeriön raportti Poikkeustilan sukupolvet – Irakilaispakolaisuus Suomessa julkaistiin tiistaina. Siinä on haastateltu irakilaisia syistä, joiden vuoksi he tulivat Suomeen.

Raportin mukaan Suomessa asuvat irakilaiset pitävät osaa maahan saapuneista turvapaikanhakijoista turvallisuusuhkana. Monia turhautti viranomaisten hitaus tutkia asioita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)