Verkkouutiset

”Pakenivat pitseriaan pelätessään forssalaisia” – turvapaikanhakijat kertoivat Ylelle kahakan taustasta

Forssan vastaanottokeskuksen kahakkaa edelsi turvapaikanhakijoiden mukaan pitkään jatkunut uhkailu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen toimittaja on haastatellut joukkotappelun näyttämönä tiistaina illalla olleen Forssan vastaanottokeskuksen asukkaita.

– Heitä on uhkailtu marketeissa ja kaupoissa, he ovat kuulemma joutuneet juoksemaan pitseriaan sisään pelätessään forssalaisia. Heitä on heitelty kadulla pulloilla, heille on huudeltu ja tosiaan se, mitä tänään tapahtui, on ikään kuin jatkumoa edellisistä, toimittaja Eeva Hannula kertoo Ylen sivuilla julkaistussa uutisessa.

Turvapaikanhakijoiden mukaan uhkailua on kestänyt viikkotolkulla.

Poliisi tiedotti tiistaina saaneensa ilmoituksen ”useamman kymmenen hengen porukasta, jolla osalla mukanaan ’kättä pidempää’”, joka suuntasi kohti paikallista vastaanottokeskusta. Porukka koostui kantasuomalaisista. Suurin osa heistä pakeni poliisipartioiden saavuttua paikalle.

Poliisin alustavan selvityksen mukaan kantaväestöön kuuluvat ja vastaanottokeskuksen asukkaat olivat kohdanneet vastaanottokeskuksen edustalla. Syntyneessä kahakassa arviolta viisi henkilöä sai pieniä vammoja, jotka eivät vaatineet välitöntä sairaanhoitoa.

Poliisi tutkii tapahtumasarjaa pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena.

Ylen Hannulan mukaan turvapaikanhakijat olivat tapahtumien alkaessa vartioimassa vastaanottokeskuksen pihalla, koska asunnoissa oli sisällä esimerkiksi lapsia.

Hannula kertoo turvapaikanhakijoiden saaneen puhelimiinsa tietoja siitä, että tänä yönä tapahtuisi uusi isku. Poliisi on vahvistanut partiointia alueella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)