Verkkouutiset

Yle: Fennovoimassa on Stukin mukaan mahdollisia turvallisuuspuutteita

Fennovoiman ydinvoimahankkeessa on paljastunut mahdollisia turvallisuuspuutteita, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen mukaan turvallisuustarkastuksen pöytäkirjasta selviää, että osa Fennovoiman työntekijöistä kertoo kokeneensa painostusta. Fennovoima kiistää painostuksen.

Turvallisuushuolia esiin tuovia asiantuntijoita on Ylen mukaan painostettu tai jopa savustettu ulos talosta. Joihinkin asiakirjoihin on saatu hyväksyntä vaihtamalla allekirjoittajaa, jos alkuperäinen asiantuntija ei ole suostunut hyväksymään asiaa.

Epäkohdat tulivat esiin Säteilyturvakeskuksen yhtiöön tekemässä tarkastuksessa. Kyseessä on ensimmäinen Fennovoimaan tehty turvallisuuskulttuuritarkastus. Tarkastus on tehty viime vuoden loppusyksystä, ja pöytäkirja on valmistunut joulukuussa.

Fennovoima kiistää painostuksen ja allekirjoittajien tarkoituksellisen vaihtamisen. Yhtiö on kevään aikana toimittanut Stukille sen vaatimat selvitykset puutteista.

Kokonaisuudessaan Fennovoima selittää Ylen mukaan Stukin havaitsemien asioiden esiintuloa sillä, että vuodet 2014–2015 olivat organisaatiolle raskaat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)