Verkkouutiset

Elina Lepomäki: Kokoomuksen tyhjänpuhumisen aika on ohi

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas julkisti Tuhansien vaihtoehtojen maa -vaaliohjelman.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtajuutta tavoitteleva kansanedustaja Elina Lepomäki julkaisi torstaina aamulla vaaliohjelmansa Kokoomuslainen visio 2030.

– Siinä maassa vaihtoehdot, vapaus ja ensisijainen vastuu, ovat ihmisillä itsellään. Hyvinvointivaltio auttaa ihmisiä, ei yrityksiä tai etujärjestöjä, Elina Lepomäki toteaa tiedotteessaan.

Lepomäen mukaan Suomen nousu lähtee siitä, että vuonna 2030 saa sekä onnistua että epäonnistua, kun nykyisin ei sallita kumpaakaan.

– Hyvinvointivaltion pitäisi olla sitä varten, että se auttaa heitä, jotka eivät siihen itse kykene. Meillä on maailman korkeimpiin lukeutuvat julkiset menot, mutta silti vanhustenhoito on retuperällä ja epäonnistumalla valinnoissaan saattaa menettää kaiken sosiaaliturvansa. Leipäjonot ovat tulleet jäädäkseen, Lepomäki ihmettelee.

– Toisaalta emme suvaitse myöskään onnistumista. Tuloeroja kauhistellaan maassa, jossa ne lukeutuvat kehittyneiden maiden alhaisimpiin ja kotitalouksien nettovarallisuus on Portugalin tasoa. Hyvinvointivaltio rahoitetaan kuitenkin kovaa työtä tekevien ihmisten ja riskinotossa onnistuvien yritysten avulla. Heitä tarvitsemme pikemmin lisää.

Hänen mukaansa rakenteita tulee uudistaa rohkeasti niin työmarkkinoilla, sääntelyssä, verotuksessa kuin sosiaaliturvassa. Hyvinvointivaltio tekee hänen mukaansa vähemmän, mutta nykyistä paremmin.

– Suomen ei tule tavoitella perässähiihdon maailmanmestaruutta, vaan pyrkiä jälleen ketteräksi menestyjäksi Euroopan laidalla. Meillä on siihen kaikki edellytykset.

Elina Lepomäen visiossa ”jokainen tekee sitä, missä on hyvä”.

– Työehdoista voidaan sopia joustavasti siellä, missä asiakas ja olosuhteet tunnetaan. Sosiaaliturva ei syrji eri tekemisen muotoja toisiinsa nähden. Työhön, kulutukseen ja liikkumiseen kohdistuvia veroja on laskettu. Suomalaista työtä on taas kannattava ostaa tuotteen tai palvelun muodossa. Työllisyysaste on kivunnut muiden Pohjoismaiden tasolle, tiedotteessa todetaan.

Hnen mukaansa on keskeistä, ettei julkinen valta suosi yrityksiä tai toimialoja toisten yli. Hän ehdottaa yritystukien voimakasta karsimista ja yhteisöveron laskemista vastaavasti. Sääntelyä tulee hänen mukaansa keventää tuntuvasti.

– Mikroyrittäjyydelle on tehtävä tilaa. Ravintolasääntely voidaan purkaa ja useissa palveluelinkeinoissa siirtyä itsesääntelyyn. Viinejä myydään ruokakaupassa eikä apteekki- tai kuljetustoimintaa varten tarvita lisenssejä, Lepomäki listaa.

Puheenjohtajaehdokas toteaa kannattavansa vahvaan perusturvaan tukeutuvaa sosiaaliturvaa, jossa ensisijainen tarveharkinta on aina ihmisellä itsellään.

– Suuri osa ihmisistä tarvitsee pikemmin oikeita kannustimia kuin holhousta. Sosiaaliturva on vahva peruskallio; ei luola, josta ei pääse ulos tai kivenmurikka, johon kompastuu. Perusturvan päälle voi ansaita lisätoimeentuloa työskentelemällä tai yrittämällä. Sosiaaliturva mahdollistaa myös elinkaaren aikaisen opiskelun, mikä on edellytys tulevaisuuden työmarkkinoilla, Lepomäki linjaa.

Elina Lepomäen mielestä kokoomuksesta voi hänen johdollaan kehittyä Suomen johtava puolue. Hänen mukaansa nyt tarvitaan enemmän kuin koskaan aatteellista kirkastusta ja asiantuntevaa johtamista.

– Meidän tulee olla äänestäjille aito ja luotettava vaihtoehto. Kyselyiden mukaan Kokoomuksen vetovoima ja johdon uskottavuus ovat laskeneet alhaiselle tasolle. Mielikuvamarkkinoinnin ja tyhjänpuhumisen aika on ohi, Lepomäki linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)