Verkkouutiset

Mielentoiminta voi heikentyä aivohalvauksen jälkeen

Aivohalvaus voi kiihdyttää mielentoimintojen heikentymistä, kertoo uutispalvelu Duodecim.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aivohalvauspotilaiden muisti ja monet muut kognitiiviset mielentoiminnot heikkenevät akuutisti sairastumisen jälkeen. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan heikkeneminen myös jatkuu tavallista nopeampana, kertoo uutispalvelu Duodecim.

Tulosten perusteella potilaiden kielellinen muisti, kyky oppia uusia asioita sekä kognitiiviset mielentoiminnot laajemminkin heikkenevät äkillisesti sairastumisen jälkeen. Seuraavien vuosien aikana monet mielentoiminnot myös heikkenevät nopeammin kuin samanikäisten, jotka eivät ole sairastuneet aivohalvaukseen.

Tutkimukseen osallistui melkein 24 000 yli 45-vuotiasta, joista 500 sairastui aivohalvaukseen kuuden vuoden seurannan aikana. Heitä verrattiin yli 23 000 aivohalvaukselta säästyneeseen samanikäiseen. Osallistujilla ei ollut kognitiivisten mielentoimintojen heikentymää ennen tutkimuksen alkua.

Tulokset julkaistiin Yhdysvaltojen lääkäriliiton Jama-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)