Verkkouutiset

Viidelle paikkakunnalle julkisen hallinnon yhteisiä asiointipisteitä

Asiointi julkisen hallinnon kanssa helpottuu viidellä paikkakunnalla, kun yhteisiä asiointipisteitä aletaan kokeilla 23. syyskuuta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asiointipisteessä voi hoitaa yhdellä käynnillä monia asioita, jotka muuten vaatisivat asiointia useiden viranomaisten kanssa.

Kokeilupaikkakunnat ovat Oulun Kiiminki, Mikkeli, Saarijärvi, Parainen ja Pelkosenniemi.

Valtiolla, Kelalla ja kunnilla on nykyisinkin yhteispalvelupisteitä, mutta niiden palvelutarjonnassa on isoja eroja. Uusista asiointipisteistä saa aina vähintään Kelan, Poliisin lupahallinnon, Verohallinnon, maistraatin, työ- ja elinkeinotoimiston ja kunnan palveluja.

– Esimerkiksi työttömäksi jäävä voi samalla kertaa ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistoon, hakea asumistukea ja työttömyysetuuksia Kelalta sekä saada uuden verokortin Verohallinnolta, kertoo hallitusneuvos Tarja Hyvönen valtiovarainministeriöstä.

Opiskelija voi esimerkiksi hakea yhdellä käynnillä opintotukea Kelalta, tehdä muuttoilmoituksen maistraatille ja hakea lapselleen päivähoitopaikkaa kunnalta.

Asiointipisteissä on käytössä asiakaspäätteitä, joilla asiakas voi käyttää sähköisiä palveluja joko itsenäisesti tai palveluneuvojan tukemana.

Eri viranomaisten asiantuntijoihin saa tarvittaessa kuvayhteyden. Asiantuntija voi esimerkiksi neuvoa sähköisen lomakkeen täyttämisessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)